Takaisin Pääsivulle

H A A V E

KatsPurr: "Löysin IRC:in kiehtovan maailman vuoden 1996 alussa ja alkuun se oli minulle suuri hupi olla anonyymina amerikkalaisilla kanavilla kuten #25plus ja #Friendly. Aluksi suomalaiskanavat eivät kiinnostaneet, mutta irkattuani ½ v päätin tutkia sellaisia myös. Yksi asia pisti esiin heti alkuunsa: että suomalaisissa kanavissa oli PALJON teini-ikäisiä ja vähän aikuisia. Kaipasin kypsempää keskustelua aikuisten asioista (avioliitto, lapset, työ jne.) ja näitä asioita eivät kanavat kuten #tampere, #finland tai #42 tarjonneet. Haaveilin kanavasta aikuisille suomalaisille."


V I T S I

Pyörittelin ideaa mielessä monta viikkoa, mutta IRC aloittelija kun vielä olin, pidin kanavan luomista jotenkin pelottovana ja vaikeana.

Yhtenä yönä, ollessani #tampere kanavalla, minä, Seaga & Rko tuskailtiin kun kersat siellä floodasivat turhaa tyhmää ja turhauttavaa juttua. Seaga vitsaili että pitää vissiin kohta perustaa vanhuksille oma kanava. Menin vitsiin mukaan ja sanoin: "Joo perustetaan vaan!". Seaga laittoi kanavan pystyyn nimeltä #Vanhat. Siellä Seaga ja minä oleskeltiin hetken sanomatta mitään, sitten Jakka tuli käväisemään ja totesi että on pensee kanava, sitten lähti reippaasti. Vitsi oli vitsi ja päätettiin mennä nukkumaan.


T O T T A

Yllätyin kovasti kun seuraavana aamuna Rko kysyi minulta että annetaanko kanavalle nimen #Vanhat vaiko #Wanhat. Aloin ekaa kertaa ottamaan idean tosissani ja #Wanhat tuntui täydelliseltä nimeltä. Siitä hetkestä lähtien, kanava oli ja pysyi. Päivä oli 30.7. 1996.


M A I N O S T U S

Mutta millä houkutella ihmisiä paikalle? Sen lisäksi että kävin muilla kanavilla ilmoittamassa uuden kanavan olemassaolosta, aloin myös väsäämään näitä #Wanhat sivuja sekä kirjoittamaan pienen jutun Usenettiin. Sillä aikaa, Rko karkeasti konffasi kanavalle hätävarabotin jottei kukaan voisi viedä kanavan oikeuksia meiltä.


M E N E S T Y S

Koska oli muitakin jotka olivat tyytymättömiä nuorten kiroiluriehunnasta, sekä turhasta small talkista, menestys oli taattu. Lisäksi silloin #tampere kanavalla oli meneillään joku ihme valtapelisota joidenkin kesken että minkälainen sen kanavan pitää olla ja joukko haki rauhaa ja turvaa #Wanhat kanavalta. Vaikka jengi oli alkuunsa enimmäkseen tamperelaisia ihmisiä, sana levisi ja nykypäivänä wanhoja on ympäri suomea ja jopa ympäri maailmaa!


B O D Y G U A R D

Hätävarabotin tilalle Rko konffasi rakkaudella kunnollisen botin jolle mietittiin tarkkaan nimeäkin. Botti ristettiin Kalkkikseksi. Kalkkis piti huolen siitä että #Wanhat oli kaikille mukava koti johon tulla. Vanha vlad Kalkkis vaihdettiin parempaan eggdrop Kalkkikseen v.1997 Zzun ansiosta.


J U H L A

Kuukauden sisällä muodostui wanhat kanavalle vakiojoukko jotka kävivät juttelemassa päivittäin. Tämä kanava aikoi tosiaan elää ja pysyä elossa! Tuntui siltä että voisi juhlia kanavan syntyä ja 1 kk synttärit pitämällä pikkubileet luonani kuohuviinin ja puheen kera.


R E T K I

Ensimmäinen #Wanhat excursio vietettiin Sääksmäellä, pienen tamperelais porukan voimin.Toiset #Wanhat bileet pidettiin 10.9. 1996 jolloin saapui jopa muitakin kuin tamperelaisia - Qui ja Exploder, eli selvä merkki hyvistä eloonjäämis mahdollisuuksista #Wanhat kanavalle.


W A N H A _ W A A V I

Kanavalla on syntynyt sekä välillä sammunut, monen montaa suhdetta - ystävyys, vihamies sekä rakkaussuhteita. 31.11.1996, Shabbyn pikkujouluissa, kaksi nykyistä pariskuntaa tapasivat toisaan IRL. Ric^ ja KatsPurr, sekä Lina ja Zzu. Ric^:ille ja Katsille syntyi vajaa 1½ vuotta myöhemmin vaavi. Näin ollen vaavi on ensimmäinen joka on puhtaasti #Wanhat kanavan aikaansaama. Lina ja Zzu ovat kihloissa ja menevät syksyllä 1998 naimisiin.


W I H K I Ä I S E T

Ensimmäinen pariskunta joka on tavannut #Wanhoilla, ja sen seurauksena mennyt naimisiin on Lina & Zzu. Häät pidettiiin Kangasalla 22.8.1998. Voit täältä katsoa HÄÄKUVIA ja täältä niitä löytyy lisää.


V A H D I N V A I H T O

Vuonna 2000 KatsPurr hurahti Ultima Onlinen lumoihin, ja sivujen ylläpitovastuu siirtyi allekirjoittaneelle, Sami 'rz' Korhoselle.